De Librije
Zwolle, OverijsselInternationaal
Kenmerken
- Aanlegsteiger
- Chef's table
- High tea
- Kookwinkel
- Open keuken
- Overnachting
- Privé diner
- Online reserveren
- Reserveren per email
Waarderingen
- Michelin
2024
Vanaf dit jaar is de ontvangst in De Librije nog imposanter. Naast de gastvrouwen die ons welkom heten bij het entree staat ook de brigade klaar om je te begroeten in de gangen van de voormalige gevangenis. Je voelt je bijna een rockster. Eenmaal plaatsgenomen trappen we af met een...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2023
De ontvangst door het vijfkoppige comité van gastvrouwen maakt indruk en wordt versterkt als we door de gangen van de voormalige gevangenis naar de overdekte binnenplaats worden geleid. De grote eetzaal met glazen plafond, met lederen kleden gedekte tafels, zachte vloerbedekking en een meterslange werkbar waarachter de halfopen keuken gevestigd...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2022
De ontvangst bij de ingang door maar liefst vier gastvrouwen imponeert. Het blijkt een voorbode van wat komen gaat. Vertrouwde gezichten hebben nieuwe functies ingenomen. Gert Wiltvank als ongedwongen maar zeer vakkundig gastheer, in samenwerking met assistent-maître Mooja de Smit. En Sem Beks is Sabas Joosten opgevolgd als sommelier met...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2021
SVH Meesterkok Jonnie Boer en Meestergastvrouw- Wijnmeester Thérèse Boer staan al jaren garant voor topkwaliteit. In hun voormalige Zwolse gevangenis met trendy overdekte en eigentijds ingerichte binnentuin viert de Nederlandse gastronomie onafgebroken hoogtij. Gevraagd naar hun geheim is het antwoord even naturel als de keuken van Jonnie: “Eten en drinken...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2020
De prachtig opgetuigde binnenplaats van de voormalige Zwolse gevangenis, van Jonnie en Thérèse Boer kent geen dag zonder gasten. Sterker nog, je moet heel ruim van tevoren reserveren om een plaats te bemachtigen. De sfeervolle en ongedwongen benadering en de superdeskundige bediening oogst lof. Zowel de zwarte als witte brigade...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2019
Dit vermaarde restaurant heeft zijn 25-jarige jubileum gevierd en dat is een felicitatie waard. Het heeft nog steeds iets magisch om SVH Meesterkok Jonnie en SVH Wijnmeester en -Meestergastvrouw Thérèse Boer en hun swingende staf ‘live’ te zien. Ook de locatie – de voormalige stadsgevangenis – helpt daar aan mee:...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
2018
We worden bij de voordeur verwelkomd door een zongebruinde Jonnie Boer die net terug is uit Bonaire. Daar wordt de laatste hand gelegd aan het beachrestaurant waar hij en zijn vrouw Thérèse het management verzorgen. We kunnen kort zijn: als daar dezelfde kwaliteit wordt geleverd die we proeven en ervaren...
Meer lezen? Registreer gratis! Of log in
Word nu lid van Lekker!
- Onafhankelijk bezocht en gerecenseerd
- 100% objectief
- Totaal overzicht van de beste restaurants
Openingstijden
Zondag: | Gesloten |
Maandag: | Gesloten |
Dinsdag: | Gesloten |
Woensdag: | (diner) 18:30 - 23:30 |
Donderdag: | (diner) 18:30 - 23:30 |
Vrijdag: | (lunch) 12:00 - 17:00 (diner) 18:30 - 23:30 |
Zaterdag: | (lunch) 12:00 - 17:00 (diner) 18:30 - 23:30 |
Meer info
Cuisine:
- Internationaal
Diëet:
- Vegetarisch
- Veganistisch
- Glutenvrije opties
Maaltijd:
- Lunch
- Diner