Adres
Boulevard de Wielingen 49, Cadzand Kaart
Contact
0117 392110 Bellen Zie website
Enkele kenmerken
Kindermenu, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, terras

Recensie
Chef-kok Syrco Bakker en zijn team hebben koken tot kunst verheven. Elk designbord is een schilderij. Niet alleen beeldschoon om te zien maar elke hap is een regelrecht feest voor de smaakpapillen. Het eetconcept is vernieuwd. “It’s our privilege to bring Zeeland to your table” staat op de menukaart te lezen. Pure C gaat uit van de seizoensaanvoer van haar leveranciers, gaat daarmee aan de slag en benut elk onderdeel van de allerbeste ingrediënten die voorhanden zijn. Dat resulteert in een vaststaand menu dat regelmatig wisselt. Buiten dat wordt veel gebruikgemaakt van bloemen en kruiden uit eigen tuin en de nabije omgeving. Herboriste Evy Maene plukt en maakt in, fermenteert en droogt. Na een parade aan amuses waaronder beetgare aspergepunten van Bastiaan Dikker, gewikkeld in coppa en kruiden, en zeekat van Stephane Vedelaar met home made sambal en een krachtige en aromatische visbouillon, bereid als ‘no waste stock’ (er is een ‘moederbouillon’ die telkens aangevuld wordt) gaan we van start met het menu. We snoepen van een quenelle noordzeekrab van Hugo de Ridder, met beetgare peultjes, doperwt, erwtenscheuten, ingelegde en dressing van duindoornbes en watermunt. Mooi gegaarde harder uit de Oosterschelde van Job en Miranda Bout komt met wilde rucola en geraspte bottarga van coquille, die eerst in dashi is geweekt en daarna gedroogd in de oven. We drinken er een elegante witte bourgogne uit 2016 bij van Benoit Ente geadviseerd door de deskundige en gastvrije sommelier Tim Theuns. Van de Belgische slager Hendrik Dierendonck komt oedslach. Dit rundvlees heeft ingesmeerd met kruidenvet twee maanden gerijpt en komt, op de barbecue gegaard, in tranches gesneden met beurre blanc op basis van hetzelfde vet, girolles, meloesuitjes en mierikswortel. Goddelijk. Wat ook lang zal heugen is het kleine aardbeientaartje met witte chocolade en venkel. Pure C rules en stijgt zeer verdiend naar nummer 8 in de Top-10 van deze gids.
Vier amuses en je weet het. Eigenlijk al vanaf de eerste hap: top! Chef-kok Syrco Bakker is doorgegroeid. De smaken zijn intens, de combinaties doordacht, de presentatie overtuigend. Oester met zeekraal en kruiden van het duin; toastbodem met haring en biet gemarineerd met sakura; mosselen met duindoornbes, zure room en ceviche-vinaigrette; plak van een puntbroodje gevuld met makreel, opgediend met crème van zwarte olijf en vinaigrette. Met verrukkelijke zuren. Verfijnd, overrompelend, theatraal. Het is zaterdagmiddag, de lunch in Pure C zit barstensvol, het publiek maalt niet om de hoge prijzen, het jonge personeel (blazer, spijkerbroek, gympies) is vrolijk, de locatie, pal aan zee op het duin, betoverend. Tim Theuns, fungerend maître-sommelier, schenkt bourgogne blanc van Colin-Morey, er wordt zeewierbrood geserveerd en de menu- en wijnkaarten gaan rond. Wij vervolgen met de voorgerechten: gemarineerde harder met fijngesneden scheermes, flinterdunne komkommer, jalapeño en yoghurt; vergeten zaligheden uit de streek, schelpjes met miso, koningsmakreel met citroentijm, tomaat uit Westdorpe met colatura-vissaus, Zeebrugse garnaal met abrikoos, rendang van geitenbok; langoustine met bonen, sambal, gember en kokos als hommage. Net als de eerdere rendang, refereert dit aan de Indische roots van de chef. Alle gerechten zijn bestrooid met bloempjes, zaadjes, blaadjes en stengeltjes van de duinflora uit de eigen tuin. Een feest van smaken, kleuren, accenten en texturen. Ook de hoofgerechten; gegrilde tarbot met oosterscheldekreeft, gelakte heilbot met krab, en lam uit Sisteron met venkel en rozenbottel, zijn van grote klasse. Net als het rabarderdessert met salie, pecannoot en chocola. Pure C stijgt naar de 10de plaats in de Top-100.
Jonnie Boer, Gordon Ramsey, Sergio Herman; het zijn niet de minste cuisiniers die Syrco Bakker vormden tot de kok die hij nu is: fantasierijk, onstuimig en bij vlagen onnavolgbaar. Een...

Kenmerken

Kenmerken van: Pure C

Cuisine
Frans, Internationaal, Vis

Reservering

Dieet
Vegetarisch, Glutenvrije opties

Maaltijden
Lunch, Diner

Kenmerken
Kindermenu, overnachting mogelijk, parkeerplaats aanwezig, rolstoelvriendelijk, terras

Openingstijden
zondag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 19:00 - 22:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag (diner) 19:00 - 22:00
donderdag (diner) 19:00 - 22:00
vrijdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 19:00 - 22:00
zaterdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 19:00 - 22:00

Locatie
Boulevard de Wielingen 49, Cadzand

0117 392110

contact@pure-c.nl

Brigade

Gerelateerd nieuws