Ook een tovenaarsleerling hier, maar dan van Sergio Herman. Zijn naam: Syrco Bakker en hij kookt fantastisch. Zijn smaken zijn intens, zijn combinaties doordacht en de presentatie overtuigend. Zelfs op zaterdagmiddag honderd eters over de vloer. En niet alleen Vlamingen.

Adres
Boulevard de Wielingen 49, Cadzand Bad Kaart
Contact
0117 396036 Bellen Zie website
Enkele kenmerken

Recensie
Vier amuses en je weet het. Eigenlijk al vanaf de eerste hap: top! Chef-kok Syrco Bakker is doorgegroeid. De smaken zijn intens, de combinaties doordacht, de presentatie overtuigend. Oester met zeekraal en kruiden van het duin; toastbodem met haring en biet gemarineerd met sakura; mosselen met duindoornbes, zure room en ceviche-vinaigrette; plak van een puntbroodje gevuld met makreel, opgediend met crème van zwarte olijf en vinaigrette. Met verrukkelijke zuren. Verfijnd, overrompelend, theatraal. Het is zaterdagmiddag, de lunch in Pure C zit barstensvol, het publiek maalt niet om de hoge prijzen, het jonge personeel (blazer, spijkerbroek, gympies) is vrolijk, de locatie, pal aan zee op het duin, betoverend. Tim Theuns, fungerend maître-sommelier, schenkt bourgogne blanc van Colin-Morey, er wordt zeewierbrood geserveerd en de menu- en wijnkaarten gaan rond. Wij vervolgen met de voorgerechten: gemarineerde harder met fijngesneden scheermes, flinterdunne komkommer, jalapeño en yoghurt; vergeten zaligheden uit de streek, schelpjes met miso, koningsmakreel met citroentijm, tomaat uit Westdorpe met colatura-vissaus, Zeebrugse garnaal met abrikoos, rendang van geitenbok; langoustine met bonen, sambal, gember en kokos als hommage. Net als de eerdere rendang, refereert dit aan de Indische roots van de chef. Alle gerechten zijn bestrooid met bloempjes, zaadjes, blaadjes en stengeltjes van de duinflora uit de eigen tuin. Een feest van smaken, kleuren, accenten en texturen. Ook de hoofgerechten; gegrilde tarbot met oosterscheldekreeft, gelakte heilbot met krab, en lam uit Sisteron met venkel en rozenbottel, zijn van grote klasse. Net als het rabarderdessert met salie, pecannoot en chocola. Pure C stijgt naar de 10de plaats in de Top-100.
Jonnie Boer, Gordon Ramsey, Sergio Herman; het zijn niet de minste cuisiniers die Syrco Bakker vormden tot de kok die hij nu is: fantasierijk, onstuimig en bij vlagen onnavolgbaar. Een...

Kenmerken

Kenmerken van: Pure C

Cuisine

Reservering

Dieet

Maaltijden

Kenmerken

Openingstijden
zondag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:30 - 22:00
maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag (diner) 18:30 - 22:00
donderdag (diner) 18:30 - 22:00
vrijdag (diner) 18:30 - 22:00
zaterdag (lunch) 12:00 - 15:00 (diner) 18:30 - 22:00

Locatie
Boulevard de Wielingen 49, Cadzand Bad

0117 396036

contact@pure-c.nl

Brigade

Gerelateerd nieuws